В порівнянні з некурцями, курці зазвичай мають менший вагу тіла, проте вони накопичують більше жиру в області живота, зокрема внутрішній або вісцеральний жир.
Також є проблематичні докази того, що вапінг може пошкодити ДНК: нові тривожні попередження.
Він вважається найбільш небезпечним типом жирової тканини через своє глибоке розташування в організмі, де він виділяє токсини, що спричиняють хронічні запалення, підвищення рівня глюкози в крові та пошкодження судин. Все це може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, інсульту та деменції.
Нове дослідження про куріння
В останньому науковому дослідженні з'ясувалося, що куріння сприяє накопиченню шкідливого жиру в організмі. Вчені з Копенгагенського університету використали метод мендельської рандомізації для встановлення зв'язку між курінням та відкладенням жиру в тілі. Їх аналіз базувався на даних попередніх досліджень, які включали інформацію про курців та розподіл жиру у їхніх організмах.
Використовуючи генетичні дані, вчені визначили гени, які впливають на схильність до куріння та розподіл жиру в організмі. Вони дослідили, як люди, у яких є ці гени, схильні до накопичення жиру. Під час дослідження були враховані і інші фактори, такі як споживання алкоголю та соціально-економічний статус.
Паління сприяє накопиченню шкідливого жиру.
Висновки дослідження свідчать про те, що розпочаток куріння та збереження цієї звички можуть спричинити нагромадження жиру в області живота. Аналіз показав, що головним чином це вісцеральний жир.
Медики зауважили, що попередні дослідження мали спотворення і використовували вдосконалений дизайн, заснований на генетичних варіаціях. Це дозволило значно скоротити та контролювати можливі фактори. Вчені виявили, що куріння може сприяти накопиченню жиру незалежно від соціально-економічного статусу, вживання алкоголю, наявності СДУ або схильності до ризикованої поведінки.
Згідно з висновками проведеного дослідження, припинення куріння може допомогти зменшити шкідливий жир. Це підтверджується іншими науковими дослідженнями, зокрема, корейські вчені виявили, що ризик розвитку будь-якого виду раку у тих, хто покинув цю звичку, знижується на 17% порівняно з активними курильниками.