Науковці з Королівського коледжу Лондона висловили думку про корисність додатків з клітковиною для роботи мозку. Вони опублікували свої результати у медичному журналі Nature Communications.
Також варто зазначити, що в США було схвалено перший препарат, який зменшує ризик виникнення харчової алергії.
Деталі студії
Під час експерименту дослідники вирішили використати не продукти, а добавки з двома видами клітковини, які зазвичай містяться в природі у цибулі, корені цикорію, батата, бананах, спаржі та інших продуктах.
Протягом трьох місяців прийом пребіотика покращив когнітивні здібності та швидкість реакції у старших людей, що взяли участь у дослідженні. Одночасно цей препарат не мав значного впливу на м'язову силу учасників.
Вчені підкреслили необхідність проведення подальших досліджень.
Відомості, знайдені дослідниками
Експерти вказують, що погіршення пам'яті з віком є природним явищем. Проте, захворювання пов'язані з похиленням віку, такі як деменція або хвороба Альцгеймера, можуть призвести до ще швидшого падіння когнітивних можливостей мозку.
Оскільки в даний час не існує лікування деменції, здоровий спосіб життя та певні препарати можуть допомогти уповільнити її прогресування. Також важливо пам'ятати, що здоров'я кишківника також має велике значення в цьому процесі.
Робота кишківника впливає на функціонування мозку.
Вже відомо, що мікробіом кишківника складається з бактерій, археїв, вірусів, еукаріотичних мікробів, які живуть у кишківнику, їхніх загальних геномів та навколишнього середовища.
З віком стійкість мікробіому кишківника зменшується, що робить його більш вразливим до хвороб, лікарських засобів та змін у способі життя. Така зміна мікробіоти кишківника може впливати як на функціонування м'язів, так і на когнітивну поведінку.