Поширена корейська страва сприяє уникненню надмірної ваги

  • 01.02.2024 12:30
  • 3 хвилини читання
Поширена корейська страва сприяє уникненню надмірної ваги

Кімчі - це традиційна корейська страва, яка виготовляється шляхом квашення овочів, головним чином капусти. Вона має характеристичний гострий смак і є популярним додатком до багатьох страв в корейській кухні. Кімчі також часто використовується як інгредієнт у різних стравах та салатах. Вона містить багато корисних вітамінів та мікроелементів і вважається корисною для шлунково-кишкового тракту та загального здоров'я.

Кімчі - це традиційна корейська страва, яка виготовляється з квашених овочів. Основою для кімчі є пекінська капуста, яка змішується з червоним перцем, зеленою цибулею, часником, імбиром та іншими інгредієнтами. Існує безліч варіацій рецептів для приготування цього салату.

Також стосовно теми "Ожиріння – таємний план влади" пояснюємо, що необґрунтованість нової конспірологічної теорії.

Ученими з Південної Кореї було вирішено перевірити гіпотезу, згідно з якою корейська страва вважається дуже корисною для здоров'я, добрим засобом проти простуди та похмілля, а також сприяє схудненню.

Раніше проведені дослідження на клітинній культурі показали, що виділені з кімчі Lactobacillus brevis та L. plantarum здатні зменшувати кількість жирових клітин і накопичення жирової тканини у мишей. Пребіотик, отриманий з кімчі, також виявив вплив на жирові відкладення у людей, які мають проблеми з надмірною вагою.

Нове наукове дослідження кімчі

Але дослідження, як впливає регулярне споживання цієї страви на процес ліполізу (розщеплення жирів), не було проведено на великій групі осіб. У новому дослідженні науковці використали дані про 115 726 жителів Південної Кореї, віком від 40 до 69 років, обох статей, які були отримані зі значного медичного довгострокового дослідження "Health Examinates" (HEXA). Це дослідження проводилося з 2004 по 2013 рік.

Раціон харчування учасників дослідження за минулий рік був оцінений за допомогою анкети, яка запитувала про те, як часто і яку їжу вони споживали. Учасникам пропонувалося вказати, якою частотою вони їли певні страви та які розміри порцій були. Крім того, усі учасники були піддані вимірюванню зросту, ваги, індексу маси тіла та окружності талії.

Кімчі сприяє збереженню оптимальної ваги

Виявилось, що близько 36% чоловіків і 25% жінок з вибірки мають ожиріння. Дослідники прийшли до висновку, що споживання трьох порцій кімчі з капусти на день (по 50 г кожна) пов'язане зі зниженням поширеності ожиріння на 10% серед чоловіків порівняно зі споживанням лише однієї порції цієї страви.

Жінки, які споживали дві - три порції кімчі щодня, мали на 8% менший ризик поширення ожиріння в порівнянні з жінками, які їли лише одну таку порцію.