Консумація кави має вплив на здоров'я м'язів.

  • 22.03.2024 15:16
  • 3 хвилини читання
Консумація кави має вплив на здоров'я м'язів.

Тригонелін - друга за важливістю сполука в каві після кофеїну. Це природна органічна речовина, яка також зустрічається в пажитнику та гарбузовому насінні.

Не лише привичка: чому кава може перестати діяти стимулююче і навіть викликати втому.

Кава містить речовину, яка корисна для здоров'я м'язів.

Вчені встановили зв'язок між рівнем тригонеліну та процесами старіння м'язів. Дослідження показали, що у людей похилого віку з діагнозом саркопенія (стан, що спричиняє поступове ослаблення м'язів тіла та швидку втрату м'язової маси через клітинні зміни у процесі старіння) рівень тригонеліну в крові значно знижується.

Серед характерних ознак саркопонії можна виділити мітохондріальну дисфункцію, проблеми з виробленням енергії, а також низький рівень нікотинамідаденіндінуклеотиду (NAD+). Щоб підвищити рівень NAD+, можна використовувати амінокислоту L-триптофан і різні форми вітаміну В3.

Останнє дослідження вказує на те, що тригонелін, який є структурним аналогом нікотинової кислоти, підвищує ефективність роботи мітохондрій та збільшує рівень NAD+ у крові.

Ми були приємно здивовані виявленням того, що природна молекула, яка міститься в їжі, може взаємодіяти з клітинними процесами старіння. Відкриття переваг тригонеліну для клітинного метаболізму та здоров'я м'язів впродовж старіння відкриває перед нами нові перспективи, - зауважив один із співавторів дослідження Джеремі Фейг.

Процес проведення дослідження

У ході дослідження вчені проаналізували біопсії м'язів 20 чоловіків з Китаю у віці від 65 до 79 років із підтвердженим діагнозом саркопенії, а також 20 здорових осіб того ж віку. Зразки біопсії були оброблені тригонелініодидом, і після цього досліджені клітини були перевірені ще раз на наявність ознак саркопенії.

Крім цього, вчені скористалися результатами дослідження, проведеного в Ірані з участю 186 чоловіків у віці старше 60 років. У цьому дослідженні вивчалася сила захоплення учасників, їхній індекс маси тіла та харчування. Обидва дослідження включали вимірювання метаболітів триптофану і вітаміну В3 шляхом аналізу зразків венозної крові, яку учасники надавали натще.