Інтервальне голодування може мати негативний вплив на серце: недавні дослідження не роблять радісними.

  • 20.03.2024 17:00
  • 2 хвилини читання
Інтервальне голодування може мати негативний вплив на серце: недавні дослідження не роблять радісними.

Це підтверджують результати останнього дослідження кардіологів. Вони попередили про ризики такого типу харчування.

Перегляньте також Три напої, які призводять до втрати вашої молодості

Фастинг стає все більш популярним.

Найпоширеніша методика посту, або інтервального голодування, полягає у чергуванні прийому їжі з періодами відпочинку від неї. Для багатьох людей це є простий і зручний спосіб контролю за спожитими калоріями. За такою схемою можна споживати будь-які продукти без обмежень, але через скорочений час прийому їжі важче перебрати калорії.

Проте науковці застерігли, що такий спосіб харчування може бути небезпечним для людей з певними проблемами.

Нові відомості

На конференції з епідеміології та профілактики Американської кардіологічної асоціації (AHA) були представлені результати нового дослідження.

Згідно з дослідженням, інтервальне голодування протягом принаймні 16 годин на 91% збільшує ризик смерті від серцевих захворювань протягом наступних 8 років.

У той же час, якщо порівняти зі звичайним режимом харчування пацієнтів з серцевими проблемами або онкологією, ймовірність смерті виявилася нижчою.

Чи варто використовувати обережне голодування (фастинг)?

Науковці на даний момент все ще мають обмежені дані про користь та шкоду інтервального голодування. Це через те, що вони не можуть визначити точну причину збільшення ризику - голодування чи інші фактори, які можуть бути пов'язані з хворобами серця та способами лікування.

Проте, їм радять дотримуватися здорового способу життя і перед вибором конкретного типу харчування проконсультуватися з лікарем.