Для азіатів сьорбання - це прояв вдячності та спосіб сказати, що суп або чай настільки смачний, що важко витримати, поки він охолоне.
Також єдина річність до яких може призвести сутулість.
Сорбіння підсилює смак.
Полагається, що невелика кількість кисню, що потрапляє разом із чаєм, може повністю розкрити його смак. Якщо випити небагато, напій трохи охолоджується, а рідина в роті охоплює язик і піднебіння, що дозволяє краще оцінити аромат і смак.
Багато професійних дегустаторів вин та кави активно підтримують такий підхід, оскільки він допомагає підкреслити виразність летких ароматів.
В Оксфордському університеті провели дослідження, під час якого 207 учасників, які були із Заходу, були попрошені споживати супи. Вони отримували однакові супи, але різних температур, подані у горнятах або тарілках.
Вчені виявили, що учасники дослідження відчували більш насичений смак супу, коли вони його їли із горнятка, хоча вони відчували себе сором'язливо, щоразу коли сьорбали.
Окрім того, що смоктання підсилює смакові відчуття, воно дозволяє проковтнути суп або чай при підвищеній температурі, що також може незначно впливати на смак або навіть щільність рідини.
Це дуже розражає деяких людей.
Це стан, коли конкретні звуки, як-то їждження чи всмоктування, викликають неприємні почуття роздратування і тривоги. Мізофонія виникає неочікувано і з невідомих причин, її ще не визнають психічним розладом і активно досліджують.
Щоб полегшити цю ситуацію, можна використовувати вушні затички або навушники. Також можна попросити людей утриматися від видавання таких звуків, оскільки їх можна контролювати.