Маслини, печінка та коріандр - ось що ділить усіх людей. До деяких продуктів не можна бути байдужим, треба обов'язково визначитися на бік добра чи зла. Коріандр - один із таких продуктів.
Інтервальне голодування може впливати на серце: негативні результати нових досліджень не залишають місця для оптимізму.
Чому люди так не люблять кінзу?
Головне звинувачення в адресу кінзи з боку її критиків - смак мила або навіть клопів. Відповідальні за це хімічні речовини, альдегіди, які містяться в кінзі - саме вони надають їй мильний аромат. А де є аромат, там і смак. Проте якщо у кінзі дійсно є щось мильне, то чому це хвилює не всіх?
Виявляється, що у різних людей є різна чутливість до альдегідів. Дослідники порівняли геноми близько 26 000 людей, які люблять або не люблять кінзу, і виявили різницю в генах нюхових рецепторів.
Зокрема, їх зацікавив ген OR6A2 - він кодує нюхові рецептори, які особливо чутливі до альдегідів. Можливо, саме цей ген відповідальний за вподобання або неприязнь до кінзи. Те ж дослідження показало, що успадкованість гена OR6A2 є низькою. Отже, якщо для батьків кінза пахне милом, це ще не означає, що їхні діти також будуть реагувати на неї так само.
Не все вже пропало.
Навіть якщо ви знаходилися з поганим настроєм до кінзи зародженням, це ще не означає, що не можна змінити свою думку. Іноді смакові уподобання можуть змінюватися. Якщо ви отримаєте позитивний досвід з кінзою, наприклад, якщо вона додається до дуже смачної страви або якщо ви візьмете участь в вечері в приємній компанії, ваше ставлення до неї може змінитися на краще.