Багато людей віддають перевагу починати свій день зі солодкого або випічки. У цих продуктах переважають рафіновані вуглеводи, такі як цукор, які очищені від "зайвих" речовин, зокрема корисних, таких як клітковина, і тому легко засвоюються організмом.
Також про макіяж у спортзалі: дослідники вивчили, як це впливає на шкіру.
Раніше проведені дослідження вказують на те, що велике споживання рафінованих вуглеводів може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям, такі як ожиріння, цукровий діабет 2 типу, депресія та серцево-судинні захворювання.
Нове дослідження про сніданки
Вчені з університету у Монпельє, Франція, виявили, що сніданок із високим глікемічним індексом може впливати на зовнішню привабливість людини. У експерименті взяли участь 104 дорослих французів різного віку, з однаковою кількістю чоловіків та жінок.
Половина учасників сніданку вибрала страви з високим глікемічним індексом, а інша половина - з низьким. Крім того, всі учасники заповнили анкету, в якій зазначили інформацію про свої харчові уподобання та вживання рафінованих вуглеводів.
Після цього, добровольців гетеросексуальної орієнтації попросили оцінити фотографії учасників експерименту: чоловікам показували знімки жінок і навпаки. Дослідники та добровольці були європейського походження, щоб уникнути спотворень результатів через культурну різноманітність.
Підтверджено, що перекуси з продуктів, багатих цукром, впливають шкідливо на зовнішній вигляд.
Згідно зі статистичним аналізом оцінок, чоловіки та жінки, які снідають страви з високим глікемічним індексом, здаються менш привабливими для осіб протилежної статі. Це може бути пов'язано з тим, що регулярна гіперглікемія, спричинена продуктами з рафінованими вуглеводами, прискорює процес старіння та впливає на зовнішній вигляд. Вік часто впливає на сприйняття привабливості, особливо для чоловіків, які віддають перевагу молодшим жінкам.
Результати дослідження залишилися тими самими навіть після врахування інших факторів, які могли вплинути на зовнішню привабливість. Серед таких факторів були фактичний і передбачуваний вік, індекс маси тіла, куріння та наявність волосся на обличчі.
Проте дослідники зауважили, що для більш точного визначення зв'язку між рафінованими вуглеводами та привабливістю та іншими немедичними характеристиками потрібні більш детальні дослідження.